Cart 0 0.00 

Przepis na FIT Szarlotkę

Przeżyj święta bez wyrzutów sumienia i dodatkowych kilogramów

Okazuje się, że w wigilię zjadamy nawet… 10 tys. kalorii! Przecież cały czas siedzimy przy stole i zapominamy o ruchu. A pamiętajmy, że Święta trwają przez parę dni. Po tym okresie na Sylwestra jesteśmy ciężsi statystycznie o 3-5 kg. Oczywiście, możemy tego uniknąć.

Jedz pyszne potrawy świąteczne i chudnij!

Niestety, wiele potraw świątecznych powoduje dolegliwości – mdłości, zgagę, a nawet problemy ze snem. Czy w takim razie należy z nich zrezygnować? Nic z tych rzeczy. Ale jest jedno małe „ale”, święta muszą być zdrowe i lekkie.

W Internecie są przeróżne przepisy na zdrowe dania, ale nie widziałam jeszcze ebooka gdzie znajdują się praktyczne przepisy na zdrowe posiłki podczas Świąt.

Dlatego, dzisiaj chce się z Wami podzielić moim FIT przepisem z najnowszego ebooka “FIT ŚWIĘTA”. Znajdziesz w nim 35 zdrowych i praktycznych przepisów, które:

  • nie wymagają żadnych specjalistycznych sprzętów
  • zapewniają przyprawy, dzięki którym będziesz czuć się świetnie bez problemów trawiennych.
  • nie obciążają żołądka, zawierają zdrowe i niskokaloryczne zamienniki  produktów, dzięki którym nie będziesz czuła się ciężko.
  • mają tabele kaloryczności, dzięki której łatwo sprawdzisz, ile kalorii każdy przepis ma przed podjęciem decyzji o przyrządzeniu.

Ale dzisiaj skupię się na czymś słodkim.

Może Fit Szarlotka?

Idealne połączenie słodkiego ciasta i kwaśnych
jabłek. Kocham, a w wersji fit ze zdrową mąką orkiszową – ubóstwiam.

Wykonanie ciasta jest bardzo proste. Nadzienie jabłkowe i ciasto można przygotować dzień wcześniej, a w Wigilię tylko wstawić do piekarnika, aby w całym domu pachniało cynamonem i pieczonymi jabłkami. Aż ślinka cieknie, jak o tym pomyślę….

mniam…

PRZEPIS NA FIT SZARLOTKĘ

SKŁADNIKI

Ciasto:

  • 260g mąki orkiszowej,
  • 60g oleju kokosowego,
  • 210 g erytrytolu,
  • 3 żółtka.

Nadzienie:

  • 500g jabłek, najlepiej szarlotkowych np. szara reneta,
  • 16g masła klarowanego (1 łyżka),
  • 105 – 210 g erytrytolu – w zależności od preferencji.
    Pamiętajcie tylko, że erytrytol jest mniej słodki niż biały
    cukier,
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii,
  • 2 łyżeczki cynamonu.

PRZYGOTOWANIE:

  1.  Żółtka ucieramy z erytrolem.
  2. Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy zimny olej kokosowy i mieszamy.
  3. Do mąki z tłuszczem dodajemy utarte żółtka,
    zagniatamy w jednolitą masę. Konsystencję kontrolujemy dodając zimną wodę. Ciasto powinno być elastyczne i móc łatwo się formować.
  4. Zawinąć w folię i wstawić do lodówki na ok 30 minut.
  5. W międzyczasie przygotowujemy jabłkowe nadzienie.
  6. Jabłka trzemy na tarce i podsmażamy na maśle,
    wymieszanym z cynamonem, ekstraktem z wanilii i erytrytolem.
  7. Po 30 minutach, ½ ciasta wyłożyć dno foremki
    i podpiec spód przez 15 minut w 180 stopniach.
  8. Na podpieczony spód wyłożyć jabłka, na wierzch zetrzeć na tarce pozostałe ciasto.
  9. Piec kolejne 15- 20 minut, aż ciasto się zarumieni.

W całości (10 kawałków):

Kalorie: 2033 kcal
Białko: 45 g
Tłuszcze: 95 g
Węglowodany: 260 g

W kawałku:

Kalorie: 203 kcal
Białko: 5 g
Tłuszcze: 10 g
Węglowodany: 26 g

Kliknij poniżej, by sprezentować sobie ebook z świątecznymi przepisami:

e-book:
Fit Święta

Zobacz jak przeżyć święta bez problemów trawiennych utrzymując wagę, a nawet CHUDNĄĆ.

Do końca promocji zostało:

Prosty przepis, prawda? 😊

Teraz czekam na zdjęcia Waszych szarlotek! Chwalcie się swoimi wypiekami na Instagramie, oznaczajcie mnie na zdjęciach 😋

Facebook
Pocket
Pinterest

Naomi Tamper

Jestem certyfikowanym instruktorem sportu. Na co dzień kocham  śpiew, podróże, kino i gotowanie. Napisałam książkę: “Łatwa Trudność Odchudzania“, aby podzielić się wreszcie skutecznym sposobem na schudnięcie i prowadzenie zdrowego trybu życia. Jeśli chcesz osiągnąć wymarzoną sylwetkę, to zapraszam do współpracy online.

Jeśli chcesz przejść prawdziwą metamorfozę, wziąć się ostro do roboty, a potem poczuć prawdziwą satysfakcję sprawdź możliwe formy współpracy.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Mój koszyk
Twój koszyk jest pusty.

Wygląda na to, że jeszcze nie dokonałaś wyboru.